Flytt och förlossning


Vi flyttade till huset slutet av augusti. Det var skönt att vi hittade ett hus som jag ville ha. Har så mycket planer vad jag ska bygga och göra här i huset så det ska bli mitt dröm hus. Men det blir lite längre fram i framtiden.

Vi flyttade hit och svärföräldrarna hjälpte till med flytt och packa upp saker. Vi fick ordning på allting ganska snabbt. Vi köpte massa med nya möbler till huset och kastade bort det gamla. Nu har man en gård där barnen kan leka och grillplats. Vi har bott i huset i nästan 3 år.

I november 2010 blev jag gravid igen. Det märkte jag då jag blev illa mående på morgonen vid frukosten. Jag fick gå in på toa och spy varenda morgon i början av graviditeten. Konstigt nog så hade jag inte alls ont i ryggen under graviditeten. Fast alla brukar ju säga att dom får inte ryggen så är det tvärtom för mig. Ingen smärta alls i ryggen.Det var så med min första dotter också. Slippa smärtan i ryggen en stund i alla fall. Den kommer tillbaka jämt efter graviditeten.

Åkte till Finland sommaren 2011 med min dotter. Hade massa med sammandragningar och ont mellan benen om man kan säga så. Vi var i Finland i 2 veckor tror jag fast jag skulle vela ha stannat längre men det blev jobbigt med magen så ville åka hem ändå. I augusti fick jag tid flr kejsarsnittet. Barnmorskorna hade tjatat på mig att jag skulle prova föda naturlig väg men stort nej sa jag på en gång. Det var för läskigt. Det var bra att jag inte valde det och snart får ni veta varför. Sommaren gick ganska snabbt och sista tiden hade jag ganska ont så kunde knappt gå. Inte ont i magen utan mellan benen..Haha..

Sen var det augusti den 18de. Dags för kejsarsnittet. Vi åkte till Falun lasarett tidigt på morgonen. En annan skulle vara före mig så jag fick förbreda mig i lugn och ro. Jag och min sambo satt i rummet och små prata lite. Jag var så nervös. Tiden gick fort och då kom någon in i rummet och sa att det var dags. Vi gick mot operationsalen. Blev mer nervös. Dom sövde ner mig och sambon fick gå ut.

Nästa gång jag minns var när jag vaknade och hade fruktansvärt ont i magen. Såna smärtor så att jag grät. Fick smärtstillande och sambon kom in med lilla tjejen i famnen. Jag var så glad.Sambon berättade att jag höll på att förblöda under kejsarsnittet och att han var rädd för att förlora mig. Han hade planerat redan vad han skulle ha gjort om jag hade gått bort. Men då fick han utskällning av mig.Haha. Sov en liten stund till sen vaknade jag igen, så höll jag på hela dagen.Jag blev kvar på förlossningen hela dagen. Det som hände under förlossningen var att modekakan satt fast i livmoden och mitt gamla ärr var så tunt så man nästan såg genom barnet. Dom kallade det för fönster eller nåt.Dom fick skära bort modekakan som satt fast ordentligt. Så jag hade förlorat 1,7 liter blod under operationen. När jag låg i rummet fick jag två påsar med blod eftersom jag hade förlorat så mycket. Sen fick vi flytta till bb.

Andra saker som kunde ha hänt under graviditeten var att ärret i livmoden kunde ha spruckit och då hade jag och barnet kunnat dö, eller om jag hade fött normal väg då hade allt kunnat fastna. Snacka om att man har otur hela tiden. Massa med problem med allting. Vad har jag gjort för att tjäna det hära.

Låg några dagar extra på bb sen fick jag åka hem.Så skönt.

Nu vet ni varför jag heter Nio liv i min blogg. Det är bara för att jag har varit med om så mycket men överlevt tack och lov allting. Jag måste ha Nio liv bara.

Skriver lite mer om senare, nu kom min sambo hem så jag ska umgås med honom.

Puss&Kram

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Nio Liv is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu